-6.7 C
Helsinki
KotiDX-kuunteluKuuntele keski- ja lyhytaaltoja etäradiolla

Kuuntele keski- ja lyhytaaltoja etäradiolla

Kuuntele ulkomaisia keskiaalto- ja lyhytaaltoasemia ilman antennia ja vastaanotinta. Kauko-ohjaa tietokoneellasi eri puolilla maapalloa olevia etäradioita.

WebSDR

WebSDR on ohjelmistoradiohanke, jossa noin 200 radioamatööriradioasemaa jakaa SDR-radion vastaanottaman liikenteen suoraan tosiaikaisena verkkoon kaikkien vapaasti kuunneltavaksi. Näin ollen on mahdollista kuunnella ulkomaisia asemia netin kautta omalla tietokoneella.

Tässä kaksi mielenkiintoista etävastaanotinta. 

Hollantilaisen Twenten yliopiston vastaanottimella ( http://websdr.ewi.utwente.nl:8901 ) voit kuunnella keski- ja lyhytaaltoja. 

Iso-Britannian Grimsbyssä sijaitseva SDR-vastaanotin ( http://grimsbysdr.ddns.net:8073 ) on myös mainio keskiaaltoasemien kuuntelussa. Jos radiokelit ovat suotuisat, tällä kuuluu myös kaukaisempia asemia Etelä- ja Pohjois-Amerikasta saakka.

Lisää asemia löydät websdr.org:in sivuilta. Katso WebSDR-vastaanottimien käyttöohjeita videosta.

KiwiSDR-verkko

Paljon mielenkiintoisia etäohjattavia Kiwi-vastaanottimia ympäri maapalloa on luettelotu http://kiwisdr.com/public/ -sivuille ja http://rx.linkfanel.net/ -karttaan. Kartasta näkee myös päivän ja yön rajan. Meikäläisen suosikkeja ovat:

SV8RV | ZAKYNTHOS (ZANTE) ISL, GREECE
IZ6BYY | MARTINSICURO, ITALY
9K2RA-1, KUWAIT
GM8XBZ, Tighnabruaich, Scotland

Suomalaiset etäradiot

Suomen DX-Liitolla on myös etävastaanottimien verkko: Kiwi-verkko. Kannattaa kokeilla!

Keskiaaltojen taajuus- ja asemaluettelo

Mahtava ja tarkka MWLIST quick and easy: Europe, Africa and Middle East -luetteloi asemat

Suosituimmat